Toerisme Wegwijs Wijster 

Hieronder vindt u een overzicht van alles dat relevant is voor toeristen

https://www.wijster.info/

 

Dwingelderveld

Beleef de Grote stille natte heide van Drenthe...
In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute. In dit Nationaal Park kun je nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten…

https://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/

 

 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering.

https://kampwesterbork.nl

 

 

THE NATURE GAME

Het is een sprookje, het is een vette game en een les natuureducatie. Maar dan wel een hele leuke! The Nature Game is een magische tablet game voor in de natuur.

LET OP: Het aantal volwassenen staat voor het aantal gereserveerde tablets.

LET OP: Wij vragen u de regels van het RIVM in acht te nemen als u een tablet reserveert en ophaald bij de receptie van Van der Valk Spier.

Stap in de wonderschone omgeving van Het Nationale park Dwingelderveld, met zijn heide, vennetjes en Drentse schapen. Duik in het magische oude bos en ontdek de verhalen van deze plek; de Sagen en Legenden, de geschiedenis van het Park en de planten en dieren die er leven. Verzamel alle verhalen en speel het spel. Wat doen die geheimzinnige karrensporen kris kras door het bos en de heide? Kom jij erachter?

Huur nu snel een tablet bij bij ons en speel The Nature Game Drenthe. Maak een reis door de tijd en ontdek de Koets van Kibbelhoek!

I.v.m. het coronavirus kunt u de tablets momenteel afhalen bij de receptie van Van der Valk Spier. Neem hierbij de regels van het RIVM in acht.

Www.hotelspier.nl